Öncelikle Merhabalar,
Bu , sunucu ve oyun hakkında bir eleştiridir , kimseye karşı bir NEFRET , ÖFKE , SİTEM , GÖNDERME VB.YOKTUR.
Bildiğiniz gibi oyundaki tüm portlarda bir düşüş yaşandı.Bence bunun sebebi yetersiz moderasyon ve oyun içi-dışı huzursuzluk.
Yetersiz moderasyona değinecek olursak , oyunda artık nerdeyse herkes istediğini yapabiliyor . Küfür eden bir kişiye işlem en az 4-5 saat ya da 1 ila 3 gün arasında uygulanıyor . Bu oyunu oynayanlar için kötü bir şey . Çünkü küfür eden bir kişi oyuncunun ailevi değerlerine sövüp çıkıp ertesi gün tekrar girip tekrar aynı şeyleri yapabiliyor.
Evet adminlerin / modların her zaman aktif olma gibi bir zorunluluğu yok , onlarında bir hayatı işi gücü var ama bu hem oyuncuları oyundan soğutuyor hatta oyunu bıraktırıyor.
Oyun içi ve dışındaki huzursuzluğa gelecek olursak , oyuncular oyunda şunlardan dolayı rahatsız veya huzursuz:
1 - Yetersiz moderasyon (yukarıda bahsettiiğim gibi) .
2 - Oyuncuların isteklerinin ÖNEMSENMEMESİ ya da YAPILMAMASI .
> Discord'da olan istek-öneri kanalına yazılanların önemsenmediğini düşünüyorum . Çünkü herhangi biri bir isteğini önerisini yazdığında , SADECE altına emoji bırakılarak kaldığını düşünüyorum.
3 - Multi hesaplardan SÜREKLİ girip oyuncuların oyun zevkini zedeleyen oyuncuların yaptıklarından uzun zaman sonra işleme tabi tutulması.
> Zamanında çiğnemiş olduğu kurallardan banlanan bir kişi kolaylıkla ikinci , üçüncü , dördüncü ve ya daha fazla hesabıyla girip yine kurallara uymayıp oyuncuların oyun zevkini zedeleyebiliyor . Bu tür kişiler çok uzun zaman sonra fark edilip işlem uygulanıyor genelde. Bu da oyuncuların huzurunu bozan ve rahatsızlık duyduğu bir konudur.
Bu eleştiriyi şahsen deneyimlediğim oyun içinde ve dışında görüp düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm için yazmış bulunmaktayım.
Dediğim gibi bunu kimseye karşı nefretimden yada sitemimden yazmadım . Uygulayıp uygulamamak tabi ki size kalmış bir şey.
Lakin oyun böyle olmaya devam ederse BENİM GÖRÜŞÜM de oyunda az kişi kalıcak ve onlarda eski oyunculardan oluşacak.
Sunucunun devamlılığını istiyorsanız bazı şeylerin kökten değişmesi lazım bence.
Bu konunun altına isteyen kendi eleştirisini de yazabilir.
Saygılarımla,
En son düzenleme: 09-02-2024, 04:15 PM ThisPilot.